Social

Canicula scurteaza ziua de munca

Ins
pectia Muncii a declansat controale in toata tara, pentru a verifica modul de protectie a lucratorilor in aceste zile caniculare. Legislatia prevede asigurarea a 2-4 litri de apa minerala de persoana, dar si intreruperea lucrului. In perioada cu temperaturi extreme, adica de peste 37 de grade exterioare, doua zile consecutiv, angajatorii impreuna cu sindicatele sau reprezentantii salariatilor au mai multe variante de a asigura protectia salariatilor, stipulate de OUG nr. 99/2000. Masurile minimale prevazute de legislatie sunt reducerea activitatii, in special a angajatilor cu afectiuni specifice, asigurarea ventilatiei locurilor de munca, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus, in locuri umbrite, cu curenti de aer . Salariatilor li se vor asigura cate 2-4 litri de apa minerala de persoana, un echipament de protectie individual sau dusuri. Gabriela Radu, director relatii de munca a Inspectiei Muncii, a precizat ca in aceasta perioada se poate opta pentru reducerea duratei zilei de lucru, esalonarea pe doua perioade a muncii – dimineata pana la ora 11 si dupa-amiaza dupa ora 17 sau dupa un alt orar si chiar intreruperea colectiva a lucrului, cu asigurarea continuitatii in anumite locuri cu activitate permanenta. Daca nu-si protejeaza salariatii, patronii si conducerile institutiilor pot fi sanctionati de inspectorii de munca cu amenda de la 15.000.000 la 25.000.000, a precizat reprezentantul Ministerului Muncii.
  •   2007-07-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.