Social

#demitere Gurvern #motiune de cenzura #motiune aprobata #Sorin Grindeanu Palatul Victoria #Sorin Grindeanu

Cand pleaca Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria

Dupa motiunea de cenzura, Sorin Grindeanu va mai sta o perioada la Palatul Victoria! Conform Constitutiei, prim-ministrul demis asigura interimatul Guvernului, insa activitatea Cabinetului va fi restransa! 

Art. 110, alin. (4) din Constitutie prevede ca „Guvernul al carui mandat a incetat potrivit alineatelor (1) si (2) indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pana la depunerea juramantului de membrii noului Guvern”. 

Conform legii, dupa demiterea Guvernului Grindeanu, 

“seful statului desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru. Pentru asta, trebuie sa consulte partidul care are majoritatea absoluta in Parlament sau, in caz ca nu exista asa ceva, partidele care detin aceasta majoritate”

„Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului”.

Luni, partidele vor fi chemate la consultari in vederea formarii noului Guvern, a anuntat Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al Presedintiei.

“Presedintele a fost informat si a luat act de rezultatul votului din Parlament. Presedintele va convoca consultari cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, in vederea formarii unui nou guvern. Va reamintesc faptul ca presedintele Romaniei participa joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vara a Consiuliului European”, a declarat, pentru Mediafax Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al Presedintiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea