Social

# impodobire brad craciun #obiceiuri craciun #traditii craciun #brad craciun

Cand este bine sa impodobim bradul de Craciun. Iata ce spune traditia!

Impodobirea bradului de Craciun este unul dintre cele mai fericite si emotionante momente din preajma Sarbatorilor de Iarna. La fel ca in cazul tuturor sarbatorilor, si in cazul acesta exista numeroase traditii si obiceiuri de care trebuie sa tinem cont daca vrem sa ne mearga bine tot anul. 

Obiceiul de a impodobi bradul de Craciun a fost preluat de la triburile germanice, insa in vremurile respective decoratiunile erau mult mai simple decat in prezent.

Daca acum toata lumea impodobeste bradul cand are timp liber sau cu  o ocazie speciala, in trecut traditia se tinea cu sfintentie. 

Astfel, conform traditiei, bradul ar trebui impodobit in Ajunul Craciunului,  in seara de 24 decembrie. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii alegeau in preajma acestei zile cel mai frumos pom de Craciun si il decorau cu cele mai interesante decoratiuni pe care le aveau in casa. Din el nu ar trebui sa lipseasca steaua sau ingerul din varf, avand in vedere ca aceste elemente simbolizeaza ingerii si steaua de la Betleem.




 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea