Social

Cancerul din carnati

Un aditiv ce se gaseste in majoritatea tipurilor de carnati si burgeri, mai ales in produsele ieftine , poate provoca aparitia unor tumori canceroase, avertizeaza expertii europeni . E128, cunoscut si sub numele de "Rosu 2G", colorant utilizat in prepararea mezelurilor, in special a carnatilor si burgerilor, dar si a unor produse de cofetarie , este un colorant cancerigen , potrivit informatiilor European Food Safety Authority (EFSA), organismul care analizeaza securitatea colorantilor si aromatizantilor. Expertii europeni, citati de Daily Telegraph, l-au testat in laborator, pe soareci, care apoi s-au imbolnavit. Desi utilizarea sa in spatiul european a fost mult restransa dupa primele semnale de alarma, E128 nu a fost inca interzis si nici limitat in toate tarile. Fabricantii il folosesc in special la prepararea produselor ieftine, deoarece, prin culoarea sa rosie, da chiar si produselor indoielnice, aspectul unei abundente de carne proaspata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea