Social

#comuna Pietroasa #romania recicleaza

Campania Romania Recicleaza a trecut si prin comuna Pietroasa, judetul Timis

Campania Romania Recicleaza a continuat cu saptamana a doua, printre comunele participante regasindu-se si Pietroasa din judetul Timis. Interesul pe care primaria Pietroasa l-a acordat acestei campanii a fost unul de laudat, domnul primar Simoc Ioan fiind cel care a inteles importanta reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice.

S-au reciclat aproximativ 110 echipamente, greutatea totala a acestora ridicandu-se la aproape 1400 de kilograme. Cum era de asteptat, cele mai multe echipamente reciclate au fost televizoarele, dar si aproximativ 13 pc-uri defecte sau foarte vechi.

"Succesul inregistrat in a doua saptamana de campanie reprezinta inca o dovada ca parteneriatele cu autoritatile locale au un rol esential in asigurarea unui sistem de management al deseurilor functional. Felicitam si multumim totodata primarului comunei Pietroasa, domnul Simoc Ioan pentru sprijinul oferit de primarie in organizarea campaniei. Ceea ce ne dorim este ca "Romania Recicleaza" sa se transforme intr-o adevarata miscare la nivel national care sa descrie o realitate si nu doar un deziderat", a declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ, organizatorul campaniei.

Programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea gradului de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate si crearea de puncte mobile de colectare, favorizand astfel cresterea cantitatilor de DEEE colectate selectiv si reciclate.

Pe perioada derularii campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primariei sau va solicita colectarea deseurilor de la domiciliu, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deseurilor electrice voluminoase, participantii pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.

In total, in cea de-a doua etapa a campaniei s-au colectat 8000 kg de echipamente electrice si baterii uzate. Campania itineranta continua si saptamana aceasta cu localitatile Mociu, Camarasu, Obreja, Sasca Montana, Buciumeni, Varfuri, Bran si Lipanesti. Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum si regulamentul complet al campaniei, va rugam accesati www.environ.ro.

In conformitate cu angajamentele luate, Romania trebuie sa atinga o rata de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodica cu operatori desemnati. Primariile interesate sa se implice in campania "Romania Recicleaza" se pot inscrie pe adresa office@environ.ro.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra. Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea