Social

#campanie romania #izvorul berheciului #romania recicleaza

Campania "Romania Recicleaza" a ajuns la Izvoru Berheciului

Sambata 8 iunie, in cadrul primei etape a campaniei nationale "Romania Recicleaza", locuitorii din comuna Izvoru Berheciului, judetul Bacau, au predat spre reciclare aproximativ 1.000 kg de baterii uzate si echipamente electrice si electronice vechi. Campania s-a derulat cu sprijinul Primariei Izvoru Berheciului si a domnului primar Ion Ciuche care s-a implicat personal in promovarea campaniei si mobilizarea populatiei.

"Prin intermediul campaniei "Romania Recicleaza", ne-am propus sa intarim colaborarea cu unitatile administrativ teritoriale si sa construim impreuna un program functional de colectare, incurajand populatia sa predea aparatura veche spre reciclare. Trebuie sa intelegem ca deseurile electrice si bateriile uzate generate de fiecare dintre noi, sortate si colectate selectiv, devin materii prime folosite de companii pentru fabricarea altor produse, reusind astfel sa crestem inclusiv gradul de implicare si simt civic", declarat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.

Campania itineranta dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban si rural, "Romania Recicleaza", se adreseaza locuitorilor, persoane fizice din localitatile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participantilor. Promovarea colectarii separate si reciclarii deseurilor la nivelul fiecarei comunitati are in primul rand un puternic caracter de reponsabilitate sociala si simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificatiei la predarea deseurilor.

Programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea gradului de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate si crearea de puncte mobile de colectare, favorizand astfel cresterea cantitatilor de DEEE colectate selectiv si reciclate.

Pe perioada derularii campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primariei sau va solicita colectarea deseurilor de la domiciliu, va fi premiat cu un tichet cadou. Pentru preluarea deseurilor electrice voluminoase, participantii pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa logistica@environ.ro. Campania continua si saptamana aceasta cu localitatile Balan, Dobrosloveni, Ocnele Mari, Hoceni, Grivita si Pietroasa.

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum si regulamentul complet al campaniei, va rugam accesati www.environ.ro.

In conformitate cu angajamentele luate, Romania trebuie sa atinga o rata de colectare selectiva si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor si acumulatorilor portabili uzati de 45%. Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodica cu operatori desemnati. Primariile interesate sa se implice in campania "Romania Recicleaza" se pot inscrie pe adresa office@environ.ro

Prima etapa a campaniei "Romania Recicleaza" a fost organizata de Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) si cu sprijinul Primariei Izvoru Berheciului.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra. Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea