Social

#RATB ANAF #RATB datorii #majorare pret calatorie #ratb

Calatoriile cu RATB, mai scumpe. Pensionarii vor circula contra cost

 

Pretul unei calatorii cu RATB ar putea sa creasca cu 50%. Marirea ar asigura posibilitatea achitarii catre ANAF a datoriei din cauza careia au fost blocate conturile regiei.

Pretul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun ar putea creste de la 1,3 la 2 lei, iar un abonament general ar putea urca de la 50 la 75 de lei. Solicitarea de majorare a preturilor este justificata de directorul general al RATB, Vincentiu Daniel Antonescu, prin faptul ca astfel regia ar putea „iesi din impasul cu ANAF”. Conturile RATB au fost blocate de ANAF din cauza unei datorii de 272 de milioane de lei, care a fost esalonata pe cinci ani, iar veniturile obtinute din majorarea tarifelor, estimate la 4,2 milioane de lei lunar, ar acoperi exact rata lunara catre ANAF. Majorarea tarifelor nu ar fi insa singura masura. „Am solicitat, de asemenea, acordarea gratuitatii doar pentru pensionarii a caror pensie nu depaseste 1.500 lei si numai in anumite intervale orare. Pensionarii vor circula contra cost in intervalele 8.00-10.00 si 17.00-19.00, si gratuit intre 10.00 si 17.00”, a declarat, pentru agerpres.ro, directorul general al RATB, Vincentiu Daniel Antonescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea