Social

#calatorii cu trenul #gratuitate #modificari #tren

Calatorii gratuite cu trenul, pentru elevi si studenti, doar pe anumite trasee

La inceputul lunii Guvernul a aprobat normele metodologice privind acordarea facilitatii de transport intern feroviar si cu metroul pentru elevi si studenti. Proiectul a fost avizat favorabil pe 14 februarie, insa cu modificari.

 

Mai exact, proiectul prevede ca cei aproape o jumatate de milion de studenti, masteranzi si doctoranzi care de la 1 februarie aveau liber la calatoriile gratuite cu trenul, sunt acum nevoiti sa circule gratuit doar pe anumite rute, potrivit libertatea.ro.

Gratuitatea se va aplica doar intre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus aceasta facilitate.

Gratuitatea se aplica atat studentilor din invatamantul de stat, cat si celor de la universitatile private, daca sunt acreditate si recunoscute de minister. In plus, in program sunt inclusi si elevii de liceu (clasele a IX-a – a XII-a.)

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea