Social

#2 mai #zi libera #bugetari #recuperare

Bugetarii lucreaza sambata, 26 aprilie, pentru a recupera liberul din 2 mai

Salariatii din sectorul bugetar se vor bucura de o mini-vacanta in intervalul 1-4 mai, dupa ce Executivul a stabilit prin ordonanta guvernamentala ca ziua de 2 mai este nelucratoare. Ei vor uni practic ziua libera de pe 1 mai, atunci cand este sarbatorita Ziua Muncii, cu weekendul.

Si pentru ca sunt nevoiti sa recupereze aceasta zi nelucrata, bugetarii vor veni la lucru sambata, 26 aprilie, astfel ca majoritatea institutiilor publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal.

Nu toti bugetarii vor avea, insa, parte de ziua libera de la inceputul lunii mai si, in consecinta, nu vor lucra sambata. Astfel, conform dispozitiilor, facilitatea nu se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. In plus, nici magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 mai 2014 si nici participantii in aceste procese nu vor avea liber pe 2 mai.

Pana la sfarsitul anului, angajatii romani se mai pot bucura de 7 zile libere legale care cad in timpul saptamanii de lucru, din cele 12 sarbatori legale prevazute de legislatia muncii.

Sursa foto: mihaitanase.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea