Social

#bucuresti # blestem bucuresti # capitala blestem

Bucurestiul este un oras blestemat. Iata ce spun psihologii despre trecutul sumbru al Capitalei!

Un studiu psihologic recent realizat a aratat ca Bucurestiul este un oras blestemat si depresiv. Locuitorii Capitalei au, de asemenea, o gandire negativa din cauza unui blestem din trecut.

In Capitala Romaniei are loc, la fiecare 15 ani, si un eveniment grav de proportii, din cauza trecutului sumbru. 

"Daca ne uitam doar in secolul al XIX-lea, s-a inregistrat cate un eveniment negativ la fiecare 15 ani - o lupta, ocupatia de catre o trupa militara, un cutremur, un incendiu major, o inundatie de proportii. Este prea mult”, a declarat istoricul Dan Falcan, muzeograf la Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucureşsi.

Acest ghinion ar data inca de acum 600 de ani. "A existat un adevarat du-te-vino al blestemelor cumparate si vandute pe teritoriul actualei Romanii, in special in actuala Capitala. Acest lucru este dovedit stiintific. Este prea mare coincidenta intre istoria grea a orasului, starea depresiva dovedita a bucurestenilor si «cartile de afurisenie » care au intrat pe acest teritoriu", a explicat Dan Falcan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea