Social

#amenzi #bucuresteni # caini maidanezi # agresivitatea cainilor comunitari #instinct de haita

Bucurestenii se opun amenzilor pentru cei care hranesc cainii maidanezi

Amendarea celor care hranesc cainii fara stapan este o masura controversata, iar cei mai multi bucuresteni se opun acestei masuri care ar putea deveni in curand lege.

Doar 33% dintre bucuresteni sustin ca persoanele care hranesc cainii maidanezi ar trebui sa fie amendate, asa cum prevede noua lege. Un sondaj realizat de Romania Libera arata ca 59% dintre cei care si-au exprimat parerea despre aceasta masura sunt impotriva amenzilor.

Ideea amenzilor pentru cei care hranesc regulat cainii comunitari a pornit de o realitate trista, verificata prin studii de specialitate. Hranirea in grupuri a cainilor fara stapan duce la accentuarea instinctului de haita.

Atunci cand incep sa traiasca in grupuri, agresivitatea cainilor comunitari creste si sunt o amenintare tot mai mare pentru siguranta bucurestenilor.

Proiectul de modificare a hotararii din 2009 privind controlul reproductiei cainilor in Capitala prevede amenzi de pana la 5.000 lei.

Sursa foto: stlouiscore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea