Social

Brevet unic pentru europeni

Comi
sia Europeana a demarat negocierile pentru instituirea unui sistem unic de brevetare a inventiilor, care s-a lovit, in ultimii 20 de ani, de opozitia statelor membre . In acest moment , Europa se afla cu mult in urma SUA si a Japoniei in privinta protectiei proprietatii intelectuale, sistemul de brevetare din UE fiind lent, costisitor si ingreunat de problema traducerilor specializate. Spre exemplu, daca o companie doreste sa-si protejeze o inventie in jumatate din statele membre UE, ea va fi obligata sa plateasca de 11 ori mai mult decit in SUA si de 13 ori mai mult decit in Japonia. La aceste costuri se adauga litigiile care intervin intre sistemele juridice ale statelor membre, a caror rezolvare in justitie poate costa intre 50.000 si 1,5 milioane de euro.
  •   2007-04-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.