Social

Branzeturile si fructele, meniul ideal pe canicula

In z
ilele caniculare, dieta noastra trebuie sa contina cat mai multe fructe, legume, verdeturi si peste. Nutritionistii spun ca acestea au un continut redus de calorii, fiind totodata benefice si pentru starea noastra de spirit. Mai putin nervosi, vom evita alimentele daunatoare sanatatii si siluetei. Putini dintre noi stiu ca temperaturile ridicate influenteaza modul de functionare a sistemului neuroendocrin. Vara, cand temperaturile o iau razna, organismul nu are nevoie de o cantitate mare de carbohidrati . De aceea, in aceasta perioada avem posibilitatea sa scapam de surplusul de grasimi si prin dieta de sezon, atat de generoasa in vitamine si minerale . La randul lor, psihologii sunt de parere ca lumina albastra si ultravioletele stimuleaza secretia de serotonina (substanta care alunga pesimismul si diminueaza pofta de mancare ). Insa, dupa apusul soarelui, nuantele de rosu din spectrul luminii reduc influenta serotoninei si accentueaza senzatia de foame. Seara, trebuie sa alegem cu grija meniul. Ideale sunt salatele din legume crude sau fierte (pentru cei care nu suporta cruditatile), asezonate cu branzeturi degresate sau pastele cu suc de rosii si verdeturi. Avem asigurata in acest mod ratia de vitamine si minerale. Dupa o astfel de cina, nu ne va coplesi oboseala. In loc de paste, putem opta pentru o portie de peste. Este intelept - spun nutritionistii europeni - sa nu inlocuim cina cu masa principala din timpul zilei. Seara trebuie sa evitam deserturile copioase, berea si bauturile dulci, in general.
  •   2007-07-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii