Social

#pret branza # Erik Stenink #cea mai scumpa branza din lume #branza din lapte de scroafa #branza

Branza din lapte de scroafa, cea mai scumpa din lume. Costa mii de dolari!

Curios sa guste branza din lapte de scroafa, un olandez a inceput sa produca acest sortiment. Interes pentru acest produs exista si din partea altor persoane pentru care Erik Stenink, proprietarul fermei Piggy’s Palace, va produce branza doar la comanda.


Scroafele sunt foarte greu de muls, de aceea Erik Stenink a reusit sa produca initial doar jumatate de kilogram de branza, care a fost vanduta unui cumparator anonim, iar banii au fost donati in scopuri caritabile. Pentru a obtine 10 litri de lapte de scroafa, fermierii trebuie sa munceasca aproximativ 40 de ore.

O scroafa produce lapte doar timp de 30 de secunde la fiecare doua ore, de aceea colectarea laptelui necesar este extrem de complicata si justifica pretul foarte piperat: 2.300 de dolari pe kilogram. Noul produs de lux va costa mai mult decat branza din lapte de magarita, care era pana acum cea mai scumpa din lume, 1.000 de euro kilogramul, si este produsa in Zasavica, Serbia.

Branza obtinuta din lapte de scroafa este mult mai bogata in proteine comparativ cu branza de vaca, scrie Vice.com. Gustul este asemanator cu telemeaua de vaca semi-maturata, doar ca este mai sarata si mai cremoasa.

Sursa foto: nltimes.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea