Social

#Muza adormita #pablo picasso #constantin brancusi

Brancusi l-a depasit pe Picasso!

„Muza adormita” a devenit cea mai scumpa opera a artistului roman Constantin Brancusi! Opera a facut parte din licitatia casei Christie's, desfasurata la New York si a fost vanduta la 57,3 milioane de dolari, dublu celei de la care a inceput licitatia.

Lucrarea realizata in urma cu mai bine de o suta de ani la Paris este din bronz si este ultima dintr-o serie de sase. Constantin Brancusi este cel mai scump artist roman din toate timpurile, iar lucrarile sale sunt intr-un top zece al celor mai valoroase opere de arta din toate timpurile, alaturi de Modigliani, Matisse sau Picasso.

Recordul absolut pentru o opera a lui Brancusi a fost atins in 2010, cand un colectionar a dat aproape 40 de milioane de dolari pentru „Madame L.R.”

„In 1909, Brancusi a creat prima „Muza Adormita”, din marmura, adica aceea aflata acum la Washington, si din aceasta piesa de marmura a facut o macheta din ghips din care a creat sase piese din bronz. Aceasta este cea de-a sasea sculptura din bronz din aceasta serie. Brancusi s-a rupt de traditie, si-a creat propria estetica modernista. Era un sculptor incredibil de talentat”, spune Anika Guntrum, expert in arta moderna.

Sculptura Muza adormita a lui Brancusi s-a vandut cu o suma record in urma unei licitatii organizate, luni, de Casa Christies. Lucrarea lui Constantin Brancusi a fost achizitionata pentru suma de 57,37 milioane de dolari,, transmite AFP.

La licitatia Christie’s de la New York au fost vandute, luni, 43 de lucrari, pentru suma de 289 de milioane de dolari, sculptura lui Brancusi fiind cea mai valoroasa. Muza adormita a depasit, luni, ca valoare de vanzare o pictura a lui Picasso – Femme assise, robe bleue, care s-a vandut pentru 45 de milioane de dolari, scri libertatea.ro.

Sursa foto: metmuseum.org 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea