Social

#ioan botis #ministrul muncii #demisie

Ministrul Muncii, Ioan Botis a demisionat

UPDATE 10:25: Ioan Nelu Botis a confirmat in aceasta dimineata ca si-a depus demisia din functia de ministru al Muncii . Botis a fost astazi la Guvern, unde a avut o inalnire cu premierul Emil Boc.

Ministrul Muncii, Ioan Botis , nu a parasit Ministerul Muncii desi marti a declarat ca, daca ANI constata un conflict de interese in cazul sau, isi va prezenta demisia imediat. In schimb, a anuntat ca sotia sa se va retrage din asociatie.

Ministrul Botis si-a cerut scuze public pentru situatia in care se afla din cauza asocierii numelui sau cu un ONG care atrage fonduri europene adaugand, totodata, ca va demisiona doar daca ANI stabileste existenta unui conflict de interese.

Botis a precizat ca prezenta sotiei sale ca angajat in asociatie nu a fost corecta din punct de vedere moral. “Nici eu, nici sotia, nu suntem membri ai asociatiei care este constituita din societati comerciale din Bistrita, cu scopul de a atrage fonduri si de a initia CURSURI DE FORMARE profesionala. In mod clar, daca ANI consata un conflict de interese, voi demisiona. Poate ca, moral, e justificata atitudinea, in consecinta consider ca e o greseala, din punct de vedere moral", a declarat Ioan Botis, potrivit realitatea.net.

Inspectorii ANI verifica daca exista un conflict de interese in cazul ministrului Muncii dupa ce, luni, in presa, a aparut informatia ca o asociatie din Bistrita, ce deruleaza programe pe piata muncii din fonduri europene si de la Guvern, are sediul intr-o cladire care apartine familiei ministrului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea