Social

Boris Pasternak, ajutat de CIA sa ia premiul Nobel

La a
proape 50 de ani dupa ce, spre disperarea Kremlinului, Academia Regala a Suediei ii decerna premiul nobel pentru literatura romancierului Boris Pasternak, a aparut in Occident o carte despre implicarea serviciilor secrete americane si britanice in aceasta "afacere literara". Autorul cartii "The Laundered Novel", Ivan Tolstoi, este redactor la "Radio Europa Libera" si specialist in literatura rusa de disidenta sau aparuta in emigratie . Publicata in 1957 la Milano, cartea lui Boris Pasternak care a inspirat filmul lui David Lean , "Doctor Jivago", descrie o poveste de dragoste pe fundalul revolutiei bolsevice, ai carei protagonisti sint un medic cu veleitati de poet, Iuri Jivago, si iubita sa, Lara. Romanul - care a fost interzis in fosta Uniune Sovietica pina in 1987 - a devenit imediat un bestseller, iar filmul a cistigat cinci Oscaruri. Cartea a fost publicata atit in engleza, cit si in rusa, nu doar in Europa, ci si in SUA. In 1958 si 1959, celebrul roman s-a aflat, pentru 26 de saptamini, pe primul loc al bestselleruri alcatuit de publicatia "New York Times". (continuarea in 7plus )
  •   2007-01-15
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.