Social

Bolivia scoate Coca din Cola

Boli
via intentioneaza sa interzica folosirea numelui „coca” de catre companiile occidentale si sa adauge frunza de coca pe stema tarii. „Companiile internationale care includ in marca lor numele de coca vor trebui sa renunte la folosirea numelui plantei sacre pe produsele lor“, se arata intr-o rezolutie a comisiei cultivatorilor de coca, cea care va folosi la redactarea unei noi constitutii. „Marca noastra este cea mai valoroasa si cea mai cunoscuta in intreaga lume“ si este protejata de legea boliviana, a replicat compania Coca-Cola intr-un comunicat de presa. Comunicatul nu precizeaza insa in mod clar daca firma a folosit vreodata coca drept ingredient al retetei sale. „Am exportat planta ca materie prima pentru Coca-Cola, pe care nici macar nu o putem vinde liber in Bolivia“, a protestat insa David Herrera, reprezentantul guvernului in provincia Chapare, bogata in plantatii de coca. „Cocainizarea“ Boliviei Presedintele Evo Morales, el insusi fost cultivator de coca, depune eforturi pentru reabilitarea imaginii plantei. Modificarea constitutiei boliviene, initiata de Morales, va avea in vedere chiar si includerea frunzei de coca pe stema tarii, alaturi de lama si de condor. „Laurii si frunzele de maslin vor fi inlocuite cu frunzele sacre de coca - simbol al economiei noastre si al perseverentei poporului“, se arata in proiectul constitutional. Propunerea legislativa sustine ca frunzele de laur sau de maslin sint simboluri exclusiv europene. Coca este considerata o planta sacra in Bolivia, unde ceaiurile, guma de mestecat sau medicamentele pe baza de coca sint consumate frecvent. Presedintele sustine ca doreste reducerea productiei de cocaina, prin intrebuintarea plantei ca ingredient al unor poduse de larg consum, mergind pina la pasta de dinti. Masura ar urma sa reduca actuala suprafata, de circa 30.000 de hectare, cultivata cu coca.
  •   2007-03-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.