Social

#impozite #biserica #biserica impozite # taxa pe cladiri

Biserica, obligata sa plateasca impozite

Biserica ar putea fi nevoita sa plateasca, incepand de anul viitor, taxe si impozite pentru cladirile si terenurile pe care le are in proprietate.

Aceasta masura ar putea fi luata de Guvern in conditiile in care exista o nevoie disperata de a se gasi surse financiare suplimentare pentru anul 2014.

Si cum Biserica este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri si imobile din Romania, statul ar putea incasa de la aceasta institutie sume destul de mari la buget.

In acest moment, Biserica nu plateste niciun fel de impozit sau taxa pe cladirile si terenurile pe care le are in custodie.

In afara de Biserica, alte imobile scutite de taxe sunt si cladirile cultelor recunoscute in Romania, primariile, scolile, spitalele, cladirile RA-APPS care nu sunt folosite in scopuri economice, cladirile monument istoric, solarii, ciupercarii, silozurile pentru furaje, cladirile funerare din cimitire si crematoriile, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: jurnalspiritual.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea