Social

#bijuterii furate #sit arheologic #capalna #recuperate in strainatate #politie

Bijuteriile furate dintr-un sit de la Capalna, recuperate

Un colier cu pandantive si o pereche de cercei, care fac parte din patrimoniul cultural national al Romaniei, au fost recuperate din strainatate de politistii si procurorii romani.

Bijuteriile au fost recuperate dupa mai bine de 6 ani de cautari, informeaza inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit IGPR, colierul cu pandative, in greutate de 78 de grame, si o pereche de cercei, in greutate de peste 25 grame, au fost recuperate din strainatate de politistii si procurori romani de la un cetatean strain.

Acestea au fost sustrase in perioada 2002 - 2003 din situl arheologic al cetatii dacice de la Capalna , judetul Alba, clasat monument istoric pe lista UNESCO.

Cercetarile arata ca respectivul cetatean strain a cumparat piesele de la niste cetateni romani, identificati ulterior ca facand parte dintr-o grupare de jefuitori de situri arheologice.

Membrii acestei grupari sunt judecati in stare de libertate de instantele din Judetul Hunedoara pentru fapte similare, comise in 2002 si 2003 in situl arheologic Sarmizegetusa Regia, Judetul Hunedoara.

De la inceputul anchetei privind situl arheologic Sarmizegetusa, in anul 2005 si pana in prezent, Patrimoniul Cultural National a fost reintregit cu mai multe tezaure recuperate...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea