Social

# arbore de cafea # diabet tip 2 #cafea #hipertensiune arteriala

Bei multa cafea? Iata ce poti sa patesti!

Consumul a mai mult de trei cesti de cafea pe zi dubleaza riscul de diabet. Este concluzia unui studiu realizat de oameni de stiinta din Italia, care sustin ca cei mai expusi imbolnavirii sunt insa supraponderalii.

 

Cercetatorii au descoperit ca persoanele dependente de cafeina prezinta cu 50% mai multe sanse sa dezvolte diabet zaharat de tip 2, scrie dailymail.co.uk.

Si consumul regulat de cafea poate creste riscul de prediabet - etapa precoce a diabetului zaharat de tip 2 - la acei adulti care metabolizeaza cafeina lent si care sufera de hipertensiune arteriala.

Echipa de cercetatori italieni a studiat 1.180 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani, care au suferit un episod de hipertensiune arteriala. Ei au descoperit ca 87% dintre subiecti au baut de la o cana pana la trei cani de cafea pe zi, in timp ce 13% dintre ei au baut chiar mai mult. Pe parcursul a sase ani, oamenii de stiinta au diagnosticat cu prediabet un sfert dintre pacienti.

"Consumul de cafea creste riscul de prediabet la adultii tineri cu hipertensiune arteriala care metabolizeaza cafeina lent", spune Dr. Lucio Mos, de la Spitalul de Cardiologie San Daniele, din Udine. Conform studiului, 52% dintre oameni au metabolizatori lenti.

Sursa foto: wallpapers55.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea