Social

#imunitate #bruxelles #judecator #alegeri europarlamentare #gigi becali

Becali nu scapa cu imunitatea de europarlamentar

Cererea lui Gigi Becali de ridicare a controlului judiciar a fost respinsa. Judecatoria Sectorului 1 a hotarat ca nu-i va inlatura interdictia de a parasi tara pentru a-si exercita prerogativele mandatului de europarlamentar.

Latifundiarul din Pipera nu s-a prezentat marti dimineata in fata instantei, lucru care a dus la amanarea hotararii pana la sosirea lui. Vizibil iritat, Becali a sosit la pranz la Judecatorie unde nu s-a sfiit sa se certe cu procurorii si judecatoarea.

"Cum adica? Nu ma cunoasteti? Nu stiti cine este Gigi Becali?", a fost replica lui Becali atunci cand i s-a cerut sa se legitimeze, dar a trimis apoi bodyguardul pana la masina care i-a cauzat atatea probleme pentru a-i aduce cartea de identitate.

Cererea patronului Stelei a fost in cele din urma respinsa si, deocamdata, Becali nu poate parasi tara.

Parlamentul European nu tolereaza faptele penale

Europarlamentarul Renate Weber crede ca Becali nu va scapa de raspunderea pentru faptele lui. Ea sustine ca Parlamentul European nu a invocat niciodata imunitatea pentru fapte penale. In cazul interdictiilor de calatorie, organismul european nu se implica si legile aplicate sunt cele nationale.

"Au existat cateva cereri de constatare a imunitatii ale unor deputati implicati in accidente rutiere, dar toate au fost respinse de Parlamentul European. Ar fi o premiera ca un europarlamentar sa ceara imunitate cand este acuzat de sechestrare de persoane", a explicat Weber pentru Cotidianul.

Becali si Biserica

Daca ajunge totusi la Bruxelles, Becali nu va mai putea scapa de promisiunile facute unui preot. Dupa mai multe intalniri si promisiuni de ajutor, parintele spera ca mandatul de europarlamentar il va face pe patronul Stelei sa faca donatii Bisericii din orasul belgian.

"M-am bucurat ca a fost ales, romanii nostri de aici au votat pentru acest curent patriotic, m-am bucurat sa-i vad pe domnul Becali si pe domnul Vadim ca au castigat, n-au suparat pe nimeni, ei au un cuvant de spus, dar probabil ca acest lucru deranjeaza. El nu a facut atata rau, sunt multe nereguli in tara, sunt batrani inchisi pentru nimicuri si oameni care au devalizat banci", a declarat pentru Cotidianul preotul Vasile Palade, pastorul Bisericii Ortodoxe " Buna Vestire ".

 

Citeste si 

Gigi Becali a facut scandal la judecatorie

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea