Social

#a murit Basi #Basi #cel mai batran urs panda din lume #panda

Basi, cel mai batran urs panda din lume, a murit! Iti amintesti cum mergea pe bicicleta? VIDEO

Ingrijitorii Centrului Mondial Fuzhou din China au anuntat astazi ca Basi, cel mai batran exemplar de urs panda gigant din lume, a murit. Basi implinise 37 de ani in ianuarie, echivalentul, la oameni, a 100 de ani, potrivit BBC News.

Media de viata a ursilor panda au o speranta medie de viata de aproximativ 20 de ani. Cu toate acestea, specimenele din captivitate pot trai mai mult.

“'Cu inima grea anunțam solemn ca celebra ursoaica panda Basi (...), mesager de prietenie in China si in afara tarii, a murit la 13 septembrie 2017 la ora 08:50 la varsta de 37 de ani'”, a anuntat joi Centrul de cercetare si schimb de panda urias din orasul Fuzhou, provincia Fujian.

Ursul vedeta a fost salvat in 1984 dintr-un rau inghetat din valea Basi, de unde si-a imprumutat si numele. Ursul a devenit o vedeta prin talentul de a merge pe bicicleta si a inspirat in anii 90 mascota Jocurilor pan-asiatice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea