Social

#electorat #alianta #theodor stolojan #guvern #emil boc #traian băsescu

Basescu si-a pierdut electoratul

Presedintele Traian Basescu a recunoscut, ieri, ca a pierdut din punct de vedere electoral de pe urma aliantei dintre PD-L si PSD. El a sustinut ca aceasta alianta a fost create din interes national , care primeaza pentru el in fata celui personal.

"A fost o solutie cu pierderi enorme, pentru ca electoratul meu este anti – PSD. Cred ca, in momentul de fata, 80 la suta din electoratul meu nu mai e electoratul meu", a spus Basescu, pe B1 TV.

Seful statului a declarat si ca nu este hotarat daca va mai candida pentru un nou mandat la Cotroceni si ca intelegerea dintre PSD si PD-L a venit numai ca ultima solutie. Primele doua variante respinse ar fi fost un guvern minoritar PD-L - UDMR care nu ar fi putut face fata presiunilor politice si un guvern cu cele doua partide alaturi de PNL, solutie care a fost respinsa deoarece Calin Popescu Tariceanu insista sa fie prim ministru.

Presedintele a mai dezvaluit ca Emil Boc si Mircea Geoana au stiut chiar din ziua in care au semnat protocolul de guvernare ca Theodor Stolojan va renunta la mandatul de premier, in ciuda faptului ca liderul pesedist a negat de multe ori acest lucru.


Mai multe detalii despre dezvaluirile presedintelui, in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea