Social

#ani #ce #traian băsescu

Basescu se vede obligat sa apere tara in raport cu CE

Presedintele Traian Basescu a decis, marti, sa solicite convocarea de urgenta a Parlamentului, dupa ce in Raportul CE pe justitie Romania a fost acuzata ca nu si-a indeplinit obligatiile fata de partenerii europeni.

Seful statului s-a aratat profund nemultumit si ingrijorat de expresiile dure folosite in raport, in care se afirma ca "Romania si-a incalcat angajamentele luate la intrarea in Uniunea Europeana", acuzatie ce arunca o lumina extrem de neplacuta asupra tarii noastre.

In aceste conditii, presedintele a decis sa ceara Parlamentului sa se reuneasca de urgenta pentru a pune la punct o lege de functionare a Agentiei Nationale de Integritate in conformitate cu cerintele europene si cu angajamentele de preaderare , astfel incat suspiciunile privind corectitudinea autoritatilor romane sa nu planeze si asupra deciziei de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen .

"In raport se arata ca noua lege ANI introduce declaratii mai putin detaliate. In mod clar Parlamentul si Guvernul au responsabilitatea de a corecta legea in raport cu conditiile angajate la momentul aderarii. E o solicitare expresa sa se refaca urgent legea ANI . Decizia de ieri a CCR creeaza aceste conditii. (...) Noua lege ANI reprezinta un pas inapoi. Situatia trebuie remediata fara intarziere, e precizarea CE (...)

Legea ANI restrictioneaza transparenta verificarii averilor demnitarilor. Aceasta noua lege intrerupe dezvoltarea ANI si incalca angajamentele luate de Romania inaintea aderarii (poate afla si domnul Frunda). Este o formulare grava", a declarat presedintele in conferinta de presa tinuta la cateva ore dupa publicarea Raportului CE.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea