Social

#guvern #delegatie fmi #recesiune economica #traian băsescu

Basescu: Recesiunea va fi mult mai grava

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la finalul intalnirii cu membrii Guvernului si reprezentantii sindicatelor si patronatelor pentru definitivarea bugetului pe 2009, ca a dorit sa participe la acesta intalnire pentru a aduce in discutie faptul ca recesiunea cu care se vor confrunta statele europene va fi mult mai puternica decat se astepta.

"Maine va fi o noua evaluare care va fi facuta publica si va arata mai rau decat cea din octombrie-noiembrie, cu privire la evolutia crizei in Europa si la nivel global ", a spus seful statului .

Acesta a avertizat ca deprecierea situatiei economiei globale va fi foarte accentuata, in conditiile in care joi "se va face o corectie la evaluarea cresterii economice globale de la 2,2 la 1,5".

"In acest context Europa este extrem de afectata", a spus seful statului, explicand ca efectele asupra economiei romanesti vor fi dramatice , prin "reducerea consistenta a exporturilor, cu implicatii in mentinerea fortei de munca"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea