Social

#retragere cetatenie #Igor Dodon #traian băsescu #basescu

Basescu a ramas fara cetatenie moldoveneasca! Anuntul facut de Igor Dodon

Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon, a retras cetatenia moldoveneasca a lui Traian Basescu. Anuntul a fost facut de Igor pe pagina personala de facebook. Acesta a precizat ca cetatenia i-a fost acordata "in mod ilegal" fostului presedinte al Romaniei.

"Traian Basescu a indemnat in repetate randuri la lichidarea statalitatii Republicii Moldova prin anexare la Romania. inca din perioada aflarii sale in exercitiul functiei de presedinte al Romaniei, acesta a refuzat sa recunoasca statalitatea moldoveneasca si existenta poporului moldovenesc. Toate cele mentionate vin in grava contradictie cu prevederile legii supreme – Constitutia Republicii Moldova. Mai mult decat atat, in cadrul procedurii de acordare a cetateniei RM lui Basescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor institutii, inclusiv faptul existentei urmaririi penale", continua presedintele Republicii Moldova.

Dodon spune ca, prin retragerea cetateniei Republicii Moldova lui Traian Basescu, repara incalcarea legii, comisa de fostul presedinte.

"Respectul fata de Republica Moldova, fata de poporul nostru, fata de istoria noastra de secole, fata de suveranitatea si independenta noastra va fi in continuare o preocupare de baza pe parcursul mandatului oferit de popor. si oricine atenteaza la aceste valori si realitati va avea de suportat consecintele care se impun conform legii", incheie Igor Dodon.

In 3 noiembrie 2016, Traian Basescu, alaturi de sotia sa, Maria, a depus, juramantul ca cetatean moldovean, evenimentul avand loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti, potrivit profit.ro.

Sursa foto: bugetul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea