Social

Basescu a discriminat, dar nu trebuie sanctionat

Justitie (ICCJ) au admis, ieri, contestatia presedintelui Traian Basescu impotriva sanctiunii primite de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru expresia „ tiganca imputita “, folosita de seful statului la adresa jurnalistei Andreea Pana de la Antena 1.

Instanta a decis ca, desi presedintele Romaniei a utilizat o expresie care reprezinta, intr-adevar, o discriminare interzisa de lege, fapta lui nu reprezinta totusi o contraventie pentru care sa fie sanctionat in vreun fel. Decizia de ieri a ICCJ este definitiva si irevocabila.

Incident

CNCD i-a dat un avertisment sefului statului, pentru discriminare rasiala, dupa ce, pe 19 mai 2007, in ziua referendumului pentru demiterea sa din functia de presedinte al Romaniei, Basescu a insultat o ziarista de la postul TV Antena 3, numind-o „ tiganca imputita“.

El fusese deranjat de intrebarile jurnalistei, care il abordase pe presedinte intr-un supermarket din Capitala, unde iesise la cumparaturi impreuna cu sotia sa, si ii ceruse un pronostic pentru rezultatul votului de la referendum. La un moment dat, Basescu i-a smuls ziaristei telefonul din mana si a plecat cu el, fara sa stie ca aparatul inregistra vorbele sale.

„Cat era de agresiva tiganca asta imputita!“, i-a spus Basescu sotiei sale, dupa ce au urcat in masina lor. Afirmatia s-a inregistrat in memoria telefonului si a fost data publicitatii ulterior, dupa ce seful statului i-a inapoiat telefonul ziaristei. CNCD s-a autosesizat in acest caz si l-a sanctionat pe Basescu. Acesta s-a considerat nedreptatit si s-a adresat justitiei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea