UPDATE Rezultatele examenului de Bacalaureat au fost afisate, miercuri la pranz, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Potrivit acestora, 97 de elevi au obtinut media 10 la examen, din cei peste 130.000 de candidati. Au fost 91.754 de elevi care au trecut examenul, din 135.513 de inscrisi, adica opromovabilitate de 67,7%. 


Anul acesta, peste 135.000 de candidati din toate promotiile au sustinut exemenul de Bacalaureat! Contestatiile pot fi depuse intre orele 16,00 - 20,00.

Acestea vor fi solutionate in intervalul 6-9 iulie, iar luni, 10 iulie, vor fi afisate rezultatele finale Bacalaureat 2017.

Anul trecut, procentul de promovare a fost de 68%, dupa contestatii.

Notele de la bacalaureat sunt cu atat mai importante cu cat cantaresc mult la admiterea in invatamantul superior, mai ales la profilurile unde nu se organizeaza concurs pentru intrarea la facultate. 

Potrivit regulilor afisate de edu.ro, este considerat promovat elevul care dupa rezultate finale BAC 2017 are cel putin media 6 la cele 3 probe scrise (patru, în cazul minoritatilor), dar si minim media 5 la fiecare dintre probe. Un amanunt interesant este ca elevilor cu media 5,99 li se va rotunji media generala la 6.

Sursa foto: evz.ro 


 

  •   2017-07-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.