Social

#26 iunie #rosu galben albastru #steagul Romaniei #ceremonii #ziua drapelului #sarbatoare

Azi e o sarbatoare importanta! Stii ce semnificatii are?

Azi este Ziua Drapelului National. Aceasta sarbatoare a fost proclamata prin lege in 1998, iar azi sunt programate o serie de manifestari cu aceasta ocazie. Iata de ce drapelul Romaniei este rosu, galben si albastru.

Multa lume s-a intrebat de ce are steagul tarii noastre culorile rosu, galben si albastru. Potrivit cunoastelumea.ro, stindardul de lupta al dacilor purta aceste trei culori. Ele au strabatut veacurile, astfel ca, in anul 1821, culorile rosu, galben si albastru se regaseau pe drapelul de lupta al lui Tudor Vladimirescu, iar in anul 1848 au devenit culorile drapelului de stat, cunoscute si astazi.

Ziua Drapelului National se sarbatoreste in fiecare an, pe data de 26 iunie, fiind proclamata prin Legea nr. 96/1998. Militari din marile garnizoane din tara vor participa la ceremoniile publice de inaltare a drapelului national. In capitala, ceremonia publica are loc la ora 10.00, in Piata Tricolorului, iar de la ora 18.00, Muzica Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” va sustine un concert in Parcul Carol I. De la ora 21.30, militarii vor participa la un mars cu Drapelul national (in lungime de aproximativ 50 de metri) si torte, pe traseul Piata Universitatii – B-dul. Regina Elisabeta – Piata Operei – Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” – Palatul Cotroceni – sediul Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Sursa foto: stirile.rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea