Social

# obiceiuri buna vestire # superstitii buna vestire #ziua cucului #sarbatoare buna vestire #buna vestire

Azi e Buna Vestire! Afla ce nu ai voie sa faci!

Crestinii ortodocsi, greco-catolici si cei de rit latin sarbatoresc astazi Buna Vestire, ziua in care Fecioara Maria a primit vestea ca il va naste pe Hristos. Este prima zi din post in care credinciosii au dezlegare la peste, dar si o zi incarcata de traditii populare.

Se spune, spre exemplu, ca cel care mananca peste de Buna Vestire se va simti tot anul precum pestele in apa. Adica, bine! Si tot Traditia spune ca astazi oameni nu au voie sa se certe. Daca o fac, vor avea necazuri tot anul.

In calendarul popular, Buna Vestire mai este cunoscuta si sub denumirea de Ziua Cucului si asta intrucat in aceasta zi cucul canta pentru prima data in an, anuntand, spun oamenii de la sate, vestirea primaverii. Si tot pe la tara, exista obiceiul ca oamenii sa numere de cate ori cucul isi canta numele si vor stii in acest fel cati ani mai au de trait. Tot de Buna Vestire ar incepe sa soseasca in tara randunelele. In unele zone ale tarii, oamenii pun pe pragul usii paine si sare, ca hrana pentru ingeri. In Bucovina, nu se pun oua la closca de Buna Vestire, pentru ca se considera ca ar putea iesi din ele pui cu doua capete.

De astazi si pana la Craciun mai sunt exact 9 luni.

Foto: liviudumitrescu.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea