Social

#psiholog #fals #aviz #avize psihologice #colegiul psihologilor

Avizele psihologice vor fi securizate

Colegiul Psihologilor din Romania a hotarat ca toate actele profesionale sa fie securizate. Aceasta masura vine ca urmare a numeroaselor cazuri falsuri in ceea ce priveste avizele psihologice, dar si pentru cresterea gradului de incredere a populatiei in serviciile acestei institutii, potrivit presedintelui CPR, Mihai Anitei.

Noua masura va fi implementata cu data de 1 noiembrie, ai timbrele de securitate vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2014.

"Motivatia acestui fapt este ca, in prezent, avizele si rapoartele psihologice emise in mod ilegal reprezinta un pericol pentru populatie. In ultima perioadă, mai multi psihologi din tara au sesizat colegiului situatii cu privire la existenta unor avize psihologice false, falsificatorii folosind stampile intocmite pe baza registrelor publice de evidenta a psihologilor. Astfel, pe piata serviciilor psihologice au aparut furnizori de servicii psihologice falsi in defavoarea psihologilor cu drept de libera practica avizati", a declarat presedintele CPR.

Sursa foto: realitatea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea