Social

#extindere epidemie rujeola #epidemie rujeola #avertisment #rujeola #avertisment medici

Avertismentul medicilor: epidemia de rujeola se poate extinde

In luna decembrie aproximativ 124 de copii au fost internati cu rujeola la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara. In ianuarie, au fost deja internati alti 30 de pacienti. Medicii avertizeaza ca epidemia se poate extinde rapid.

"In anul 2016 am avut 364 de internari cu diagnosticul de rujeola, dintre care in luna decembrie au fost 124 de cazuri. La ora actuala avem 30 de pacienti internati cu suspiciune de rujeola, sunt cazuri noi, internate in anul nou. Au crescut mult in luna decembrie. Inca nu stim care va fi evolutia, trendul este ridicat. Daca in primele zile ale lunii ianuarie avem deja 30 de pacienti, pana la finele lunii nu se stie cati vor fi", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, dr. Virgil Musta, purtator de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara.

Medicul a precizat ca persoanele internate au varste cuprinse intre sase saptamanai si 10 ani. Nou-nascutul a luat boala de la mama.

"In mod normal, daca mama a fost bolnava sau a fost vaccinata, copilul primeste imunitate de la mama pana in luna a sasea. Intamplarea a facut ca mama nu a avut rujeola pana acum, ci a facut boala imediat dupa ce a nascut. (…). Pana la varsta de sase luni, copilul are imunitatea de la mama", a completat Virgil Musta.

Medicul a precizat ca vaccinul antirujeolic se face la varsta de 11 luni.

Sursa foto: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea