Social

#top 300 capital #averi #parlamentari

Averi de top in noul Parlament

Opt dintre cei mai bogati 300 de romani fac parte din noul Parlament rezultat in urma alegerilor din 30 noiembrie, averile lor insumand peste 2,5 miliarde de euro.

Trei dintre bogati au fost parlamentari si in legislatura trecuta, adica Dan Voiculescu , Verestoy Attila si Calin Popescu-Tariceanu, scrie revista "Capital" preluata de Evenimentul Zilei.

Dan Voiculescu a renuntat, cel putin pe hartie, la averea estimata de Top 300 Capital la 1,5-1,6 miliarde de euro, in favoarea fiicelor sale.

Atilla Verestoy, senator UDMR de Harghita, avea, in 2007, o avere evaluata la 80 de milioane de euro, dar cu pierderi mari anul acesta din cauza prabusirii Burselor. Deputatul PNL de Ilfov, Calin Popescu-Tariceanu, are afaceri in domeniul comertului de masini care i-au rotunjit averea la 36-39 de milioane de euro.

Averile noilor intrati

Totodata, printre bobocii legislativului se gasesc personaje cu averi considerabile, cum ar fi Robert Negoita (PSD), care, impreuna cu fratele sau Ionut, detine afaceri evaluate la 400 de milioane de euro. Silviu Prigoana (PD-L) reprezinta bucurestenii, avand, impreuna cu familia sa, afaceri in salubritate si protectia mediului de 150-160 de milioane de euro. 

  •   2008-12-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii