Social

#biserica #biserica ortodoxa romana #construire biserici

Avem prea putine biserici

In Romania exista aproximativ 15.000 de biserici, dintre care 300 sunt doar in Bucuresti, dar cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Constantin Stoica, sustine ca numarul este prea mic pentru cat de multi credinciosi vin sa se roage.

Reprezentantul BOR a precizat ca aproximativ 15% dintre bucuresteni merg duminica de duminica la biserica, insa in lacasurile sfinte incap doar 5% dintre locuitorii Capitalei. Asa se face ca fie vara, fie iarna, oamenii asista la slujba de Liturghie in curtea bisericilor.

Cererea mare pentru construirea de noi biserici vine chiar din partea comunitatilor de credinciosi, afirma purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane intr-un interviu pentru ziarulring.ro. Astfel, 80% dintre costurile necesare ridicarii bisericilor sunt acoperite de credinciosi, nu de autoritatile locale sau de stat.

Biserica Ortodoxa recunoaste ca primeste si bani de la stat, insa motivele pentru care se intampla acest lucru sunt solide: statul roman si-a asumat sa sustina biserica dupa secularizarea averilor bisericesti, sa plateasca partial salarizarea clerului, precum si sa sustina in parte cheltuielile pentru reparatii si constuirea de noi lacasuri de cult.

Sursa foto: patriarhia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea