Social

Avancronica finalei Ligii Campionilor

Echipele AS Monaco si FC Porto se vor intilni, miercuri, de la ora 21.45, pe stadionul "Auf Schalke" din Gelsenkirchen, in finala Ligii Campionilor.

Ambele echipe au mai jucat finale de cupe europene . Portughezii au reusit sa cistige cupa campionilor europeni in 1987, 2-1 cu formatia germana Bayern Munchen la Viena, si Cupa UEFA in 2003, 3-2 cu golul de argint in fata echipei scotiene Celtic Glasgow la Sevilla. FC Porto a mai jucat finala Cupei Cupelor in 1984 cind au fost invinsi, cu scorul de 2-1, de formatia italiana Juventus Torino la Basel.

Francezii au pierdut finala Cupei Cupelor in 1984, scor 0-2, la Lisabona, cu echipa germana Werder Bremen .

Cupa Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor, a debutat in anul 1955, iar primul trofeu a fost cucerit de formatia spaniola Real Madrid, care a invins, in finala, la Paris, cu scorul de 4-3, echipa franceza Stade de Reims.

Cele mai multe trofee au fost cistigate de Real Madrid - 9, dintre care primele cinci consecutiv. Cupa Campionilor a fost cistigata de 21 de formatii din zece tari. Spania si Italia au cistigat trofeul de cite zece ori, urmate de Anglia - 9, Germania si Olanda - cite 6, Portugalia - 3, Scotia, Romania, Iugoslavia si Franta - cite o data.

Finalele s-au disputat in 20 de orase din 13 tari. Cele mai multe finale au avut loc la Londra - 5, Paris, Bruxelles si Viena - cite 4.

Incepind cu editia a 40-a (sezonul 1994-1995) s-a trecut la actualul format, iar Cupa Campionilor Europeni a devenit Liga Campionilor.

Arbitrul danez Kim Milton Nielsen va conduce la centru finala Ligii Campionilor, urmind sa fie ajutat de asistentii Jorgen Jepsen si Jens Larsen, arbitrul de rezerva fiind Knud Erik Fisker.

Kim Milton Nielsen are 43 de ani si va arbitra si la Euro-2004 din Portugalia, el fiind prezent si la editiile din 1996 si 2000 ale Campionatului European. De asemenea, Nielsen a mai arbitrat si la editiile din 1998 si 2002 ale Cupei Mondiale.

Arbitrul danez a mai condus in doua rinduri meciuri ale echipei AS Monaco, partide in care francezii au obtinut o victorie si o infringere. De asemenea, el a arbitrat de patru ori formatia FC Porto, care a obtinut doua rezultate de egalitate si doua infringeri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea