Social

Autostrada Bucuresti-Brasov-tribunal

Intr-o scrisoare trimisa Ministerului Transporturilor, reprezentantii firmei austriece Strabag spun ca nu inteleg de ce s-a sistat proiectul si ca vor cauta toate caile legale in acest caz.
Oficialii companiei austriece Strabag au adresat ieri o instiintare ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, in care, dupa ce isi arata nedumerirea pentru faptul ca proiectul autostrazii Bucuresti-Brasov a fost stopat, ameninta autoritatile romane ca le-ar putea da in judecata daca autostrada nu va fi construita. In calitatea sa de lider al consortiului AStrada (cel care a obtinut contractul de realizare a segmentului de ploiesti - n.red.) Strabag AG nu poate intelege logica anuntului dvs. de oprire a proiectului, se arata in scrisoare.

Referindu-ne la acest lucru si ca o masura de precautie va anuntam ca vom cauta toate mijloacele legale (pentru a determina autoritatile sa continue proiectul - n.red.), scrie Rudolpf Krapf, directorul de proiect din partea Strabag.

Amintim ca, recent, ministrul Transporturilor a anuntat ca procedurile demarate pentru construirea auto strazii in sistem de parteneriat public-privat cu firmele Strabag, Vinci si Ashtrom-Roichmann au fost stopate pentru ca sistemul nu asigura transparenta ceruta de normele Uniunii Europene.

Ulterior acestui anunt, surse apropiate afacerii ne-au dezvaluit ca cele trei firme ar fi dispuse la renegocierea partii financiare a contractului, daca proiectul va fi demarat conform intelegerilor de anul trecut.

Autostrada Bucuresti -Brasov ar urma sa aiba 174 de kilometri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea