Social

Autoritatea Nationala de Control desfiintata

Parlamentul a aprobat, ieri, solicitarea primului ministru, Calin Popescu Tariceanu, privind desfiintarea functiei de ministru delegat pentru coordonarea autoritatilor de control, deoarece atributiile Autoritatii Nationale de Control ( ANC ) au fost transferate altor ministere. Documentul a fost aprobat cu 262 de voturi "pentru" si 83 "impotriva". Pozitia Guvernului a fost prezentata de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a asteptat aproape doua ore sa ia cuvantul, din cauza disputelor dintre parlamentari pe tema Declaratiei privind ziaristii rapiti in Irak. Premierul a cerut senatorilor si deputatilor sa aprobe desfiintarea functiei de ministru al ANC, dupa ce a prezentat in prealabil, succint, motivele infiintarii si desfiintari institutiei."In urma reorganizarilor, ANC nu mai are in subordine nici o institutie. Garda Financiara si Vamile au trecut la Ministerul Finantelor, iar Garda de Mediu, la Ministerul de resort. Aceasta situatie a determinat demisia ministrului ANC, Sorin Vicol", a precizat Tariceanu. El a mai spus ca actualul Cabinet considera oportuna reducerea numarului de ministri pentru reducerea birocratiei si flexibilizarea aparatului guvernamental. Cererea lui Tariceanu privind desfiintarea respectivului post de ministru a fost criticata de deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz. "Transferul catre diverse ministere a organismelor de control nu ajuta luptei impotriva coruptiei, ci din contra. Din acest motiv grupul parlamentar pe care il reprezint va vota impotriva acestei cereri a premierului", a mentionat Duvaz.
Tariceanu a raspuns ca transferul Garzii Financiare si a Vamilor de la ANC la Ministerul Finantelor a fost decis de Guvernul PSD, ca urmare a intelegerii cu FMI. "In plus, in nici o tara normala, lupta anti-coruptie nu se duce de organismele de control, ci de institutii abilitate, cum este la noi PNA", a mai spus Tariceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea