Social

#vitime #romani germani #autocar rasturnat romani #autocar rasturnat germania #autocar rasturnat #stare victime

Autocar cu romani, rasturnat in Germania! 50 de raniti, 6 in stare grava

Un autocar cu romani s-a rasturnat astazi, in jurul pranzului, in Germania. Accidentul s-a petrecut in nord-vestul Germaniei, pe Drumul naţional B65, in zona Osnabruck, la nord de orasul german Dortmund.

50 de persoane au fost ranite si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Sase intre acestea se afla in stare grava la spital.

Autocarul era plin, in mare parte, cu romance care lucrau in domeniul agricol. Momentan nu se cunosc mai multe detalii despre victime.

Potrivit mediafax.ro, se pare ca soferul autocarului a pierdut controlul asupra vehiculului, cel mai probabil din cauza unei defectiuni.

MAE a emis un comunicat in care specifica in accident au fost raniti si romani. "Ambasada Romaniei la Berlin are in atentie accidentul rutier produs in cursul zilei de 23 august 2017, in regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federala Germania. Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la identitatea victimelor si starea de sanatate a acestora. Potrivit informatiilor preliminare obtinute de catre misiunea diplomatica romana de la autoritatile locale germane, printre acestia se afla si cetateni romani", precizeaza MAE.

MAE a tinut sa precizeze ca ambasada Romaniei la Berlin gestioneaza cu prioritate cazul si pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile locale. Totodata le reaminteste cetatenilor romani au la dispozitie linii telefonice de urgenta.

"Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Berlin + 49 30 21239555, + 49 30 21239514, + 49 30 21239516, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice - +49 16 090884680", se mai arata in comunicat.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea