Social

Austriecii, nevoiţi să călătorească cu vagoane de împrumut din Romania

Pasa
gerii trenurilor din Austria călătoresc din ce în ce mai des cu vagoane de împrumut, din Romania. Pentru că nu a mai cumpărat trenuri noi din anii '80 şi pentru că tot mai mulţi austrieci vor să călătorească cu trenul, Societatea de Transport Feroviar din Austria (OEBB) a fost nevoită să închirieze vagoane de tren din Romana, Polonia şi Ungaria. OEBB a pus deja la dispoziţia călătorilor vagoane romaneşti în zilele de Crăciun şi intenţionează să o facă şi de Paşte, cand numărul pasagerilor va creşte din nou, a declarat o purtătoare de cuvant a Societăţii de Transport. De obicei sunt închiriate vagoane din Germania, Elveţia sau Italia, însă, potrivit reprezentantei OEBB, şi cele romaneşti şi poloneze au un standard de calitate comparabil cu cel din Austria. "Important este ca pasagerii să nu fie nevoiţi să stea în picioare în tren, mai ales în cazul unui drum lung", a declarat ea pentru "Die Presse". În 2006, numărul de călători a crescut cu 10 milioane, faţă de anul precedent, ajungand la cifra de 440 de milioane de călători.
  •   2007-01-19
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.