Social

#parada 1 decembrie #1 decembrie #ziua nationala a romaniei

Au inceput ceremoniile de 1 Decembrie!

Manifestarile dedicate Ziulei Nationala a Romaniei au inceput de la ora 8.00,la la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I avand loc o ceremonie militara de depuneri de coroane de flori. La ora 11 urmeaza parada militara!

 

Peste 2.600 de militari si 360 de mijloace tehnice din Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI, SPP, STS si Politia Locala vor lua parte la parada militara de 1 Decembrie care va avea loc in Capitala, incepand cu ora 11.00, manifestarile desfasurandu-se pentru al doilea an consecutiv in Piata Constitutiei.

Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Toate strazile din jurul Casei Poporului sunt inchise pana la ora 16.00, parcarea masinilor fiind interzisa. Politistii de la rutiera vor fi in trafic si va vor directiona pe rute ocolitoare, iar punctele de acces pentru a ajunge in piata sunt la intrarea dinspre B-dul Unirii, la intersectia B-dul Libertatii cu B-dul Natiunile Unite sau intrarea dinspre Calea 13 Septembrie. 

De asemenea, au loc ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Parade similare vor avea loc si la Alba Iulia, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi sau Craiova.

  • Brasov - 10:00
  • Constanta - 10:30
  • Craiova - 10:40
  • Iasi - 11:30
  • Alba Iulia - 13:00
  • Cluj- Napoca - 13:00
     

De Ziua Nationala, drapelul tricolor este arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se ridica Marele Pavoaz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea