Social

#Sverdlovsk #cer galben #cer luminos #plaoe meteoriti #fenomen neobisnuit #meteoriti

Au crezut ca e sfarsitul lumii! Cerul s-a aprins brusc in miez de noapte

Un fenomen neobisnuit, dar si greu de explicat a putut fi vizibil serile trecute, cand cerul de deasupra regiunii ruse Sverdlovsk, din Urali, a devenit brusc portocaliu aprins, fara insa a se auzi o explozie sau vreun alt sunet, scrie liveleak.com.

Oamenii s-au speriat, dar cateva persoane care locuiesc in zona au reusit sa imortalizeze momentul din 14 noiembrie cu ajutorul camerelor. Jurnalistii locali au speculat faptul ca ar fi fost vorba de un experiment militar, dar armata rusa a negat acest lucru. Chiar si responsabilii din serviciile pentru situatii de urgenta au sugerat, potrivit portalului e1.ru, ca e posibil ca armata sa fi distrus munitie.

Sursa foto: focus.de

Oamenii de stiinta incearca si ei sa explice neobisnuitul eveniment si vorbesc despre un asteroid care ar fi intrat in contact cu atmosfera Pamantului. "Pare a fi un bolid care a venit peste noi. El s-a stins aproape de stratul jos de nori, luminand astfel tot cerul", a explicat pentru site-ul 66.ru Viktor Grokhovsky, membru al comisiei pentru meteoriti din cadrul Academiei Ruse de Stiinte.

Sursa foto: youtube.com

In urma cu un an si jumatate, un meteorit a explodat deasupra orasului Celiabinsk, iar peste o mie de persoane au fost ranite. Mai multe locuinte si fabrici au fost avariate atunci, scrie Mediafax.

Sursa foto principala: horsemoonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea