Social

Atentie la conservanti!

Cons
ervantii previn deteriorarea alimentelor si, in acelasi timp, protejeaza gustul acestora. In afara cazului in care cultivam diverse legume si fructe in gradina proprie, este aproape imposibil sa consumam mancaruri fara conservanti in timpul procesului de fabricatie a produsului alimentar . Producatorii adauga conservanti in special pentru a preveni deteriorarea produselor alimentare pe timpul transportului sau al depozitarii. Conservantii sunt folositi fie ca antimicrobieni, fie ca antioxidanti . Antimicrobienii previn dezvoltarea mucegaiurilor, a drojdiilor sau a bacteriilor. Antioxidantii impiedica reactia care apare din combinarea mancarurilor cu oxigenul in prezenta luminii, a caldurii sau a anumitor metale, impiedicand rancezirea sau innegrirea alimentelor, ca si aparitia unor pete. (continuarea in Cronica Romana )
  •   2006-12-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.