Social

#autobuze ratb #card unic transport #card unic de transport CFR-RATB-METROREX

Atentie, bucuresteni! Primarul Gabriela Firea va pregateste cardul unic de transport CFR-RATB-METROREX

Astazi, primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca din aceasta toamna va functiona un bilet unic de transport public, ce va putea fi folosit pentru a circula cu autobuzul, metroul si chiar trenul.

“Impreuna cu Metrorex si CFR, vom implementa, incepand din aceasta toamna programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea sa se adreseze atat companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar si societatilor care au fost create de catre UAT-uri, precum si firmelor private. Astfel, un locuitor din Bucuresti sau Ilfov poate folosi acelasi bilet si pentru calatoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar si cu microbuzele care asigura transportul pe traseele din Bucuresti catre localitatile din judetul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB”, a declarat Gabriela Firea.

Anuntul a fost facut in cadrul semnarii actului de constituire a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov. Acest document, semnat de Gabriela Firea si cei 40 de primari ai localitatilor din judetul Ilfov, reprezinta un parteneriat prin care transportul public din Capitala se va extinde catre aceste zone.

“Este un moment pe care eu l-as cataloga fara sa exagerez, unul istoric, pentru ca de 11 ani avem o legislatie care priveste transportul intercomunitar, avem, de asemenea, de 10 ani regulamente europene, dar abia astazi putem constitui o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara pentru transportul public in regiunea Bucuresti-Ilfov. Am inceput deja achizitionarea in contextul dezvoltarii transportului public in comun, a 400 de autobuze noi Euro 6, precum si a 100 de autobuze electrice”, a mai spus Primarul General al Capitalei.

  •   2017-07-20
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.