Social

#atac tren Germania #atac tanar afgan #isis #atac cutit #atac Germania

Atacul din Germania, revendicat de ISIS!

Panica in Germnaia! Un tanar afgan, in varsta de 17 ani, inarmat cu un cutit si un topor, a ranit grav, luni seara, patru pasageri dintr-un tren regional din Bavaria, inainte de a fi ucis de politie. Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atacul, a anuntat o agentie apropiata ISIS, citata de AFP.

Faptele s-au petrecut in jurul orei locale 21:15 (22:15, ora Romaniei), la bordul unui tren regional care facea legatura intre orasele Treuchlingen si Würzburg, din sudul Germaniei. Tanarul afgan a inceput sa-i atace pe pasageri cu un topor si un cutit, cu putin timp inainte ca trenul sa ajunga la Würzburg.

Patru persoane au fost ranite grav, iar alte 14 au fost stabilizate, dupa ce au intrat in stare de soc.

Atacatorul a reusit sa coboare din tren, politia l-a urmarit si l-a impuscat mortal.

Tanarul afgan de 17 ani era solicitant de azil. Sosise in Germania singur, fara familie, si locuia in Ochsenfurt, localitate aflata in apropierea locului unde s-au petrecut faptele, a declarat ministrul de interne al Bavariei la televiziunea publica ARD. Agresorul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Allah e mare – n.r.) in momentul atacului. Autoritatile au descoperit un drapel al organizatiei Stat Islamic, desenat de mana, in camera refugiatului afgan, a declarat marti ministrul de Interne din Bavaria, citat de Sky News.

Sursa foto: pamelageller.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea