Social

#dragobete #sarbatoare dragobete #iubire dragobete # cuplu dragobete

Astazi se iubeste romaneste! Traditii si semnificatia Dragobetelui

Desi Valentine's Day, sarbatoare americana a iubirii, a cucerit milioane de oameni, inclusiv pe romani, nu ar trebui sa uitam ca in traditia romaneasca avem si Dragobetele, care se celebreaza in fiecare an pe 24 februarie.

Potrivit traditiei populare, de Dragobete natura renaste, pasarile isi cauta cuiburi si ursii ies din barlog. De asemenea, tot in aceasta zi reinvie si iubirea. Dragobetele este un zeu al buneidispozitii, iar in trecut, cu ocazia acestei zile, se organizau petreceri pentru ca tinerii sa isi gaseasca jumatatea.

Se spunea in trecut ca "De Dragobete se saruta fetele", iar cei care participa la aceasta sarbatoare sunt feriti tot anul de boli, mai ales de febra. In unele zone ale tarii, fetele mari se adunau apa din omatul netopit sau roua florilor de fragi. Se spunea ca aceasta apa are puteri magice si le va ajuta pe fete sa fie mai frumoase si sa aiba mai mult noroc in dragoste.

Foto: cotidianul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea