Social

#scotia #marea britanie #independenta

Astazi se decide soarta Marii Britanii. Scotia voteaza pentru independenta!

Scotienii merg la vot astazi pentru a decide daca vor ramane sub tutela coroanei britanice sau se vor afirma ca stat independent. Cu o diferenta de cateva puncte procentuale intre cele doua tabere, rezultatul votului ramane indecis, soarta independentei stand in mana a 170.000 de alegatori indecisi.

O Scotie independenta nu a mai existat de 300 de ani, iar modificarea granitelor din interiorul Marii Britanii poate duce la schimbarea numelui Regatului Unit, dar si a granitelor Europei. In cazul independentei, Scotia va trebui sa reia procedura de aderare la Uniunea Europeana, dar se va alege cu o economie proprie de 250 miliarde de dolari si dreptul de control o parte din petrolul din Marea Nordului.

Britanicii iau in serios o eventuala despartire de scotieni, cercurile academice cautand noi denumiri pentru ramasitele Regatului Unit formate din Anglia, Irlanda de Nord si Tara Galilor. Formula United Kingdom (UK) este folosita inca din 1801, dar denumirera se poate schimba in Restul Regatului Unit (rUK). "Future UK" -Viitorul Regat Unit, si "Former UK"- Fostul Regat Unit au fost luat si ele in calcul, dar abrevierea FUK nu a convenit multora.

Sursa foto: europeword.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea