Social

#traditii Ovidenie #Intrarea in Biserica a Maicii Domnului #dezlegare la peste

Astazi este sarbatoare mare! Ce sa faci ca sa-ti mearga bine

Astazi, crestin-ortodocsii sarbatoresc intrarea in Biserica a Maicii Domnului, ce comemoreaza aducerea Fecioarei Maria, in varsta de 3 ani, la Templul din Ierusalim de catre parintii sai, Sfintii Ioachim si Ana. Este prima sarbatoare de la inceputul Postului Craciunului si este dezlegare la peste!

Cunoscuta si ca Ovidenie in traditia populara, 21 noiembrie este considerata a fi o zi magica si exista superstitia ca, daca pui la icoane un vas cu apa si aprinzi o lumanare, apa poate fi buna de leac in diverse boli.

Conform traditiei populare, daca ziua aceasta va fi innorata, peste an vor fi epidemii. Daca va ninge pe 21 noiembrie, vom avea parte de o iarna lunga si grea. “Se crede ca de Ovidenie se deschid cerurile si ca toti cei cu sufletul curat pot intelege graiul animalelor. Tot acum e bine ca oamenii certati sa-si ceara iertare si sa se impace. Se mai spune ca, de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca”, explica specialistii in Etnografie si Folclor de la Muzeul Dunarii de Jos Calarasi, citati de click.ro.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului este cunoscuta si sub denumirea de Sarbatoarea Luminii, conform crestinortodox.ro. De aceea, astazi, se aprind lumanari pentru copiii nebotezati, dar si pentru morti pentru a avea cale luminata pe cealalta lume. De asemenea, se impart nuci, colaci si turte de malai.

Sursa foto: Cuvantul Ortodox

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea