Social

#traditii Izvorul Tamaduirii #agheasma mica #izvorul tamaduirii #sarbatoare

Astazi este Izvorul Tamaduirii. Ce NU trebuie sa faci

Izvorul Tamaduirii este prima sarbatoare dupa Paste si se praznuieste in vinerea din Saptamana Luminata. In aceasta zi, credinciosii merg la biserica, unde se sfinteste apa, iar traditia spune ca nu trebuie sa muncesti si ca e bine sa bei agheasma ca sa ai parte de sanatate si noroc.

Sarbatoarea se refera la vindecarea unui orb dupa ce Fecioara Maria i-a spus imparatului bizantin Leon I sa-l duca sa se spele cu apa dintr-un izvor de langa Constantinopol. In bisericile din toata tara, preotii sfintesc apa, cunoscuta si sub numele de Agheasma Mica.

Se spune ca e bine sa bei apa sfintita in aceasta zi pentru a fi ferit de boli sau chiar pentru a te vindeca de suferinte. Tot astazi, nu se lucreaza sub niciun chip. Conform traditiei, cine munceste este lovit de o boala din care nu isi va mai reveni pana la moarte.

In plus, se spune ca treaba inceputa in aceasta zi nu va fi terminata niciodata. Pe la sate, femeile evita sa coasa sau sa teasa ceva astazi tocmai pentru ca ar aduce ghinion. Se spune ca cine respecta toate aceste obiceiuri va avea un loc asigurat in Rai.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea