Social

#rromi #italia

Asociatia Roma ACCESS Tomis a strans 1.200 de amprente, pe care le trimite guvernului italian

Voluntarii Asociatiei Roma ACCESS Tomis Constanta au strans, in statiunea Mamaia, peste 1.200 de semnaturi si amprente pe care intentioneaza sa le trimita guvernului italian, ca reactie la decizia privind amprentarea tuturor romilor nomazi din Peninsula, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentantului Roma Acces, Tina Tita, actiunea a fost inceputa in solidaritate cu campania “Pune-ti amprenta ”, initiata de Realitatea Tv impreuna cu mai multe ONG-uri. Ea a precizat ca Roma ACCESS a initiat in judetul Constanta o campanie similara, sub sloganul “Pune-ti amprenta, afirma-ti demnitatea de a fi roman!".

Timp de doua zile, intr-un cort amenajat la intrarea in statiunea Mamaia, voluntarii organizatiei au adunat semnaturi si amprente simbolice de la peste 1.200 de cetateni romani, in semn de solidaritate cu conationalii discriminati in Italia.

“Semnaturile stranse la Constanta vor fi trimise guvernului italian impreuna cu o scrisoare de protest in care Roma ACCESS incrimineaza practicile fasciste ale guvernului Maroni”, a spus Tina Tita.

Asociatia Roma ACCESS Tomis Constanta este o organizatie civica non-profit care are ca obiectiv apararea si promovarea drepturilor omului.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni , a anuntat, pe 26 iunie, ca va trimite fortele de ordine in toate taberele de nomazi, pentru prelevarea amprentele digitale de la toti ocupantii. "Vom lua si amprentele minorilor, pentru a evita fenomene ca cersetoria", a spus oficialul italian, vorbind despre necesitatea unui "recensamant".

Deputatii europeni au adoptat, joi, o rezolutie prin care au cerut autoritatilor italiene sa nu preleveze amprentele digitale ale romilor, o asemenea masura reprezentand un act clar de discriminare pe criterii de rasa si origine etnica.

Realitatea Tv, Agentia de Monitorizare a Presei, Romani Criss si Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna" au lansat campania simbolica de amprentare voluntara a romanilor "Pune-ti amprenta!" ca reactie la decizia guvernului italian de a amprenta toti romii nomazi din Peninsula.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea